Zelf je hypotheek afsluiten

Heb jij je eerste woning onder voorbehoud gekocht of heb jij je droomwoning op het oog? Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om je hypotheek te regelen.

Wanneer je in loondienst bent met een vast contract of een intentieverklaring hebt, kun je zelf je hypotheek online afsluiten. Dit betekent dat je onder andere zelf een keuze maakt welke hypotheekvorm het beste bij je past en hoeveel jaar je de rente wilt vastzetten.

Vaak betekent dit dat je veel research moet doen en al enige kennis moet hebben van het hypotheekproces. Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke beslissing waarbij je een langdurige betaalverplichting aangaat. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuzes kunt maken, is een van de zaken die je zelf moet doen, het maken van een kennis- en ervaringstoets. Deze toets ontvang je na het invullen van je gegevens op onze website.

Blijkt uit de toets dat je niet voldoende kennis hebt van het hypotheekproces om de hypotheek zelf af te sluiten? Dan adviseren we jou om je hypohteek niet zelf online af te sluiten maar om te kiezen voor full service hypotheekadvies. We kunnen jouw dossier dan eenvoudig overdragen naar de hypotheekadviseur.

Zelf je hypotheek afsluiten

  1. Stuur ons je gegevens.
  2. Onze hypotheekcoach neemt binnen 1 werkdag telefonisch contact op met je op om je meer informatie te geven. 
  3. De hypotheekcoach geeft je toegang tot een eigen klantportaal.
  4. Vul de uitgebreide inventarisatie in en upload alle benodigde documenten in het klantportaal, zodat de hypotheekcoach dit kan beoordelen.
  5. Op basis van jouw ingevulde inventarisatie stelt onze hypotheekcoach een top-5 samen met hypotheken die bij jou passen. Hierbij houden we rekening met de meest geschikte hypotheekvorm en rentevaste periode.
  6. Kies het voorstel dat het beste bij je past.
  7. Lever eventueel extra benodigde documenten aan.
  8. Ontvang de bindende offerte.
  9. Bezoek de notaris voor de overdracht van de woning en de inschrijving van de hypotheek.
  10. Neem de sleutel van je nieuwe woning in ontvangst!

Wat mag je van ons verwachten?

Wanneer je zelf je hypotheek afsluit, moet je veel zelf doen. Maar dat betekent niet dat je er helemaal alleen voorstaat. Onze hypotheekcoach kijkt met je mee. De hypotheekcoach doet geen oriënterende gesprekken rondom het kopen en hypotheekindicaties. Hiervoor is de full service hypotheekadvies.

Wij stellen een top-5 samen van de voor jou meest geschikte hypotheekverstrekkers op basis van de wensen en mogelijkheden die je hebt aangegeven. We kijken daarbij naar de meest geschikte hypotheekvorm en rentevaste periode. We maken jouw financiële situatie inzichtelijk in geval van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning, aanpassingen kunnen direct of achteraf worden gedaan vanuit een energiebespaarbudget. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hyp365 is een onderdeel van Eigen Huis Hypotheekadvies bv. Dit heeft voor jou als voordeel dat de hypotheek na het afsluiten bij een onafhankelijke partij in beheer komt. Wij houden voor je in de gaten wanneer het verstandig is om over te sluiten en wanneer je rentevaste periode eindigt.

Om je helemaal goed op weg te helpen, krijg je een jaar gratis lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis als je bij ons een telefonische afspraak hebt gehad. Je kunt bij Vereniging Eigen Huis terecht met vragen over eigen woning bezit en ook direct na de afspraak verschillende diensten met korting afnemen. Zoals een bouwkundige keuring of taxatierapport afnemen of een notaris regelen.  

Hulp bij nodig bij afsluiten?

Bel voor gratis hypotheekhulp

Bereken mijn hypotheek

Liever een adviesgesprek?

Bel voor een hypotheekadviesgesprek